Wordpress is vooral als je plug-ins installeert al snel een puinhoop. Maar heb je ooit Statamic geprobeerd als CMS?

Laten we meteen maar even eerlijk zijn, het vergelijken van een CMS met WordPress functie voor functie is een zinloze onderneming. Voor elke denkbare functie onder de zon is er ergens een WordPress-plugin te vinden die het "kan doen". Dus laten we in plaats daarvan eens kijken waar wij van Not on Paper blij van worden wanneer we naar  Statamic kijken en hoe we dat inzetten voor onze klanten. 

Even kort wat voor een CMS is Statamic nu eigenlijk.

Statamic is een modern Content Management System (CMS) dat populair is vanwege zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Wat Statamic onderscheidt van veel andere CMS-systemen is dat het een 'flat-file'-structuur gebruikt in plaats van een traditionele database. Hierdoor is het snel en efficiënt, zonder de overhead van databasebeheer.

Statamic biedt een intuïtieve interface voor het beheren van content, waardoor zelfs gebruikers zonder technische achtergrond gemakkelijk tekst, afbeeldingen en andere inhoud kunnen toevoegen en bewerken. Het is ook extreem aanpasbaar dankzij zijn thema systeem en add-ons, waardoor ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om op maat gemaakte websites en applicaties te bouwen.

Is Statamic voor elke klant geschikt?

Statamic is een krachtig Content Management System (CMS) dat geschikt is voor veel verschillende soorten websites. Het is echter belangrijk om te overwegen of Statamic de juiste keuze is voor jouw specifieke project, aangezien de geschiktheid van een CMS afhangt van verschillende factoren, daar is de complexiteit van een website er 1 van .

Statamic is bij uitstek geschikt voor eenvoudige tot middelgrote websites, zoals blogs, portfolio's, marketing websites en corporate websites. Voor zeer complexe sites met geavanceerde functies, en grote gebruikers databases kan beter een ander CMS zoals October CMS of Laravel NOVA worden gebruikt. 

Het is dan ook belangrijk dat wij altijd eerst met de klant om tafel gaan om te bespreken wat voor wensen er zijn voor de website.

Hoe hebben wij Statamic ingezet voor onze klanten

Statamic

GI: "We zouden graag met de nieuwe website meer ontwerpvrijheid willen bij het opzetten van de pagina's."

Dit was de eerste wens tijdens de gesprekken over de nieuwe GI-website. Niet alle pagina's hoefden op dezelfde manier te worden opgebouwd, en ze wilden niet gebonden zijn aan bepaalde soorten inhoud op de pagina's, want soms was dit aanwezig en soms niet

Met behulp van Bard Fieldsets kan GI nu elke pagina op maat opbouwen met bouwstenen. Natuurlijk zijn er vastgestelde bouwstenen om ervoor te zorgen dat de website binnen de huisstijl blijft.

Statamic

Romar Voss Composites: "We willen graag downloads aanbieden bij onze producten en in een centraal downloadcentrum op de website. Daarbij willen we dat de bestanden centraal te beheren zijn."

Voor Romar Voss was dit erg belangrijk, omdat ze te maken hebben met TDS- en MSDS-bestanden die up-to-date moeten zijn. Door een centrale asset container aan te maken met daarin de koppeling naar Land, Categorie en Product, kan Romar Voss deze bestanden nu centraal in het Statamic CMS bijhouden.

Statamic

Auping: "We willen de interactieve applicatie voor onze matrassen graag uitbreiden naar 5 landen. Daarnaast willen we zelf de collectie kunnen aanvullen en bijhouden."

De interactieve matrassenapplicatie van Auping wordt zowel in de winkels op een touchscreen gebruikt als onderweg op een tablet. Het is daarom belangrijk dat ze zelf de inhoud eenvoudig kunnen bijwerken.

Dankzij de interactieve markers op de matrassen kunnen gebruikers zelf de gedetailleerde informatie over de matrassen lezen.

Wil je meer de diepte in?

Voor een aantal van onze Statamic projecten hebben wij uitgebreidere cases geschreven.
Bekijk hieronder de cases.

Sparke & Keane

Met lef de user experience van je website op 1 zetten

Wanneer een website ... Lees meer

Smeva

Modulair denken voor ‘the master in ice.

Smeva is actief in de koeltechn... Lees meer

Eerst zien en dan geloven?

Daar geloven we bij Not on Paper in. Daarom laten we je in een vrijblijvende demo graag zien hoe eenvoudig Statamic CMS is en wat het voor jou kan betekenen.

Hierin vertelt een van onze technische experts alles wat je moet én wilt weten over dit slimme en gebruiksvriendelijke CMS.

Neem contact met ons op voor deze demo.

Martijn Rief
Certified Digital Transformation Professional (CDTP) | Key Data Management Specialist