Comfortabel klimaat,
Comfortabel systeem

Voor klimaatcomfort zit je goed met de installaties van Daikin. Installateurs en adviseurs zetten met het Daikin Platform makkelijk een project op, maar offertes maken moest handmatig.

Daarvoor ontwikkelden wij een slimme oplossing.

Efficiënter, minder fouten

Het speciaal ontwikkelde Daikin Platform maakt het eenvoudig voor afnemers, adviseurs en installateurs om een projectplan te maken, van kantoorpand of fabriekshal tot woning. Het Daikin Platform miste echter een koppeling met de complexe prijscondities en calculaties uit het SAP-systeem. Gebruikers (installateurs en het eigen sales team) werkten offertes dus handmatig uit met Excel sheets.

Daar zag Daikin een innovatiekans:

  • Tijdbesparing: handmatig gegevens overnemen en de offerte uitrekenen kost veel tijd.

  • Foutreductie: de kans op fouten is met een losse berekening en invoer erg hoog.

  • Up-to-date: de losse Excel-sheets bevatten niet altijd de laatste SAP-gegevens.

  • Efficiëntie: medewerkers van Daikin en externe installateurs/adviseurs zijn veel tijd kwijt aan administratief werk, in plaats van hun kernwerkzaamheden.

Reden genoeg dus om dit proces te verbeteren en met onze Daikin Project Calculator werd het maken van een offerte een stuk comfortabeler. Voor elk hot issue hebben wij namelijk een coole oplossing.

Platform + productdata = Daikin project calculator

Binnen dit project hadden we een extra uitdaging: een directe koppeling met het SAP-systeem en de prijs- en conditiebestanden was niet mogelijk, noch met het Daikin Platform. Hoe we dat oplosten? Easy, we ontwikkelden de Daikin Project Calculator applicatie, waarin gebruikers eenvoudig de voor hen geldende productprijzen en -condities uploaden (geschikt voor 2BA). Daarmee is de applicatiedata altijd up-to-date. Het enige wat de gebruiker dan hoeft te doen voor een offerte, is een export van het projectplan uploaden en hoppa: offerte!

Het proces is nu als volgt:

  1. De adviseur of installateur maakt het project aan in het Daikin Platform.

  2. Het afgeronde project wordt geëxporteerd uit het Daikin Platform.

  3. De export wordt geüpload in de Daikin Project Calculator.

  4. De Daikin Project Calculator matcht het project met de productdata.

  5. Hoppa! Offerte klaar.

Een hele verlichting in de administratie, die fouten voorkomt en installateurs én het team van Daikin meer tijd geeft voor dat waar ze goed in zijn: passend klimaatadvies uitbrengen!

Breng jouw workload op temperatuur met maatwerk

Wij denken graag in oplossingen, die jouw werkklimaat prettiger maken. Of het nu gaat om een nieuw systeem, applicatie op maat of een aanvulling op je bestaande systemen, zoals de Daikin Project Calculator, wij krijgen het niet warm van een uitdaging.

Mail Martijn jouw vraag en we komen er snel bij je op terug!

Martijn Rief
Certified Digital Transformation Professional (CDTP) | Key Data Management Specialist