Samenwerken als superhelden met Scrum

Werken met Not on Paper betekent aan de slag gaan met een team online superhelden. Samen pakken wij jouw online project aan, middels de Scrum methodiek. Daarmee zorgen we dat jouw online platform, website of portal on-time en on-point opgeleverd wordt. Maar jij bent altijd in controle, je stuurt bij in het proces en maakt belangrijke keuzes voor het eindresultaat. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Als online projectmanager en Scrum master leg ik je dat graag uit, aan de hand van een superheldenmetafoor natuurlijk!

Stap voor stap naar succes

Scrum is een methode om complexe projecten stap voor stap aan te pakken. Dat doe je door de samenwerking binnen je team, de productiviteit en het management van je missie te stroomlijnen. Kort door de bocht, je hakt een groot project op in kleinere delen. Zo krijg je losse bouwstenen die ontwikkeld moeten worden. Die taken, groot of klein, plot je vervolgens in etappes, die we sprints noemen. Deze kunnen 1 tot 4 weken duren. Aan het einde van elke sprint is een oplevering. Zo werken we samen doelgericht, stap voor stap, aan het succes van jouw online project.

Avengers assemble!

Jouw project? Jazeker, want als klant heb je een belangrijke rol binnen Scrum. Als product owner bepaal jij namelijk de wensen en criteria voor het project, maar ook welke taken opgeleverd moeten worden. Dat leg je bij ons neer en wij bepalen wat er in een sprint past met een potje Scrum-poker. Onze developers leggen de kaarten. Hoe hoger het getal op de kaart, hoe meer werk een taak is. Dit helpt ons om een sprint te plannen. Zijn we eruit, dan gaan we van start! Als Scrum master stuur ik ons team online Avengers aan, elk met eigen talenten en skills. De Scrum master is eigenlijk de Captain Marvel binnen ons team. Dat betekent overzicht houden, plannen, aansturen en natuurlijk met jou schakelen. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Tijd voor een voorbeeld: Avengers assemble!

[Spoiler Alert]

Stel; jouw project is: ‘Een wapen om Thanos te verslaan’. Dan kijken we wat nodig is en hoeveel tijd het kost om dat te bouwen. Na een stevige poker sessie blijkt het volgende: we moeten 5 infinity stones verzamelen om een super-handschoen te maken. Voor het gemak gaan we dat in 5 sprints doen, moet kunnen toch?

Voor elke infinity stone hebben we de volgende taken:

  • Uitvogelen waar de infinity stone is.

  • De infinity stone ophalen/stelen/lenen.

  • Installeren in de superhandschoen.

In 5 sprints de wereld redden? Tijd voor mij als Captain Scrum om in actie te komen!


Hands-on meewerken aan je eigen project

Samen starten we met de sprint en gaan we ontwikkelen! Onze back-end Hulks, front-end Thor’s, architect Iron Man en tester Captain America werken vervolgens aan de taken die we bepaald hebben. Elke dag checken we de voortgang tijdens de Daily Scrum, waar we samenkomen en lopende issues bespreken. Als klant blijf jij op de hoogte: om bij te sturen en besluiten te nemen als dat nodig is, vanwege het budget of nieuwe prioriteiten. Jij bent namelijk hands-on betrokken bij je project. Zo weet je zeker dat het eindresultaat ook is wat je verwacht en je geen half ontwikkelde handschoen krijgt met 3 van de 5 infinity stones (de Scrum master was duidelijk afwezig in de Avengers film).

Breng jouw project naar de juiste eindbestemming

Wat levert Scrum jou dan eigenlijk op? Laten we het even naast de traditionele manier van werken leggen. Je geeft een opdracht en maanden later krijg je resultaat. Wel eens sushi besteld en een pizza gekregen? Not cool. Met Scrum is dat risico weg. Bij elke oplevering zie jij precies waar je project staat en welke kant het opgaat. Snel schakelen is geen probleem, want je werkt direct samen met een team superhelden. En samen verslaan we… Eh, brengen we jouw project tot een succesvol einde! Precies naar verwachting, op tijd en zonder verrassingen.

Heb jij een online project die we mogen ontwikkelen? Neem contact met me op!

Wil jij meer weten hoe wij Scrum inzetten?

Je mag altijd contact met mij opnemen over hoe wij met jouw project aan de gang gaan!

Claudia Angenent
Data operations manager | Technisch Online Project Manager