Kritische kijk op jouw processen

Onze missie als webdevelopers is om oplossingen te ontwikkelen, waar nog niemand anders aan gedacht heeft. Dat doen we door met een frisse blik jouw processen in kaart te brengen en te kijken waar we het verschil kunnen maken dat jij onder aan de streep ziet en voelt. Niet alleen jouw vraagstuk dus, maar een kritische kijk op de rol binnen het totale proces. Onze online applicaties, platformen en tools automatiseren processen, zodat jouw werk makkelijker, efficiënter en leuker wordt. En daar zetten we graag een extra stap voor. Een goed voorbeeld hiervan is onze actiemarketing tool Novik®, waar ik je in deze blog meer over ga vertellen.

 

Oplossingen onder de loep nemen

Er wordt binnen jouw organisatie hard gewerkt. Er moet van alles gebeuren en dat betekent soms op korte termijn oplossingen zoeken. Dan ontstaan processen die niet altijd praktisch zijn. Kijk naar de misdaadbestrijding in Gotham City. Elke keer als er wat mis is, wordt een grote lamp aangezwengeld die een vleermuis op het wolkendek projecteert. Batman komt het dan weer oplossen, omdat de lokale politie onderbezet is of niet de juiste middelen heeft. Dat werkt natuurlijk prima, zolang Batman niet op vakantie gaat, het niet bewolkt is, het lampenpitje niet kapot gaat… Kortom, dat is een proces dat niet alleen inefficiënt is, maar ook nogal wat risico’s kent. Dat is dus waar wij met Not on Paper naar kijken, want daar ligt je kans om te stroomlijnen en optimaliseren.

Processen bekijken van begin tot eind

Die spreekwoordelijke grote lamp, die vinden we namelijk ook vaak terug in bedrijfsprocessen waar Not on Paper bij betrokken wordt. Vaak kom ik binnen voor een vraagstuk dat gaat over één processtap die geautomatiseerd moet worden. Door heel veel vragen te stellen, ga ik dan mee op zoek naar de best mogelijke oplossing. Waar kunnen we kosten besparen, de efficiëntie boosten en jouw werk makkelijker maken? En vaak is er dan veel meer te halen dan die éne stap. 

Hartstikke leuk hoe Gotham City het regelt met die grote lamp. Maar het resultaat is een man in vleermuispak die er regelmatig een potje van maakt in je misdaadbestrijding. Tuurlijk, meestal werkt het gewoon, maar wie controleert het proces en zorgt voor de administratie? Dat zijn nou typische issues die je aantreft in een uit nood geboren proces. Veel stappen die handmatig opgelost moeten worden, foutgevoelig zijn en extra tijd kosten. Juist daarvoor maken wij die slimme online oplossingen. Dat deden we ook voor de promotiecampagnes van Bosch met onze tool Novik®.

 

Novik®: campagnes runnen op cruise control

De vraag van Bosch betrof logistiek, de verwerking van orders om precies te zijn (geen boeven vangen dus). Na kritische gesprekken werd duidelijk dat dit een klein stukje was van het hele proces achter de promotiecampagnes (dit zijn aanbiedingen, zoals ‘koop een boormachine en ontvang gratis een tweede accu’). Na aankoop meldt de klant zich online aan voor de actie en krijg je die tweede accu thuisbezorgd. Achter de schermen werd elke stap van aanmelding tot verzending onafhankelijk uitgevoerd. Daar zagen wij een kans om het proces een stuk efficiënter te maken en verbeteringen aan te brengen in het proces. Dat deden we met een systeem dat volledig automatiseert, maar bestaande partners, processen en systemen intact laat. Novik® automatiseert de orderverwerking en verzending. Wel met een check op fraude én dubbele orders. Veilig, effectief en makkelijk dus!

Lees hier de volledige Novik® case

 

Dingen kunnen altijd beter

Maar geen enkel systeem, proces of online oplossing is ooit af, er liggen altijd nieuwe kansen. Daarom zijn we extra scherp op wat we afleveren. Komen we erachter dat onze systemen redundant zijn? Dan gaan we die harmoniseren. Net als bij processen, kijken we kritisch naar onze web applicaties en online oplossingen. Er liggen altijd kansen voor verbetering, ook in Gotham City. Batman kreeg Robin als sidekick, wat het proces iets betrouwbaarder maakt. Maar daarmee is pas één stap gezet, er liggen nog veel meer kansen. Dat dachten we ook bij Novik®.

 

Novik® 2.0

Onze promotiemarketingtool is in gebruik bij verschillende partijen en krijgt steeds meer mogelijkheden. Al snel bleek namelijk dat Novik® dé oplossing was voor elke organisatie die met promoties en cashbacks werkt, maar ook voor verzendpartijen of loyaliteitsacties. Daarom zijn we non-stop bezig met onze eigen Novik®-procesverbetering. Een serie updates zorgen ervoor dat de applicatie nog meer processtappen eenvoudiger maakt en automatiseert. Een verbeterde web wizard (niet die met punthoed en toverspreuken) maakt het gebruikers nog makkelijker om foutloos campagnes te runnen. En zo gaan we door, want in software-land is het: no updates, no glory!

Wil jij meer weten hoe Novik®?

Dus zoek jij iemand die jouw processen eens onder de loep neemt en meedenkt over automatisering en procesoplossingen die écht het verschil maken?

Ik kom graag op de koffie om Novik® te bespreken.

Martijn Rief
Certified Digital Transformation Professional (CDTP) | Key Data Management Specialist