Het perfecte cms kan het verschil maken voor jouw website

Kies het Content Management Systeem dat bij je past

Maakt jouw (nieuwe) site gebruik van de volgende functionaliteiten, zoals een contactformulier, agenda functie of projectoverzichten? Dan is Statamic CMS de perfecte match. Dit Content Management Systeem biedt namelijk aan wat de meeste sites nodig hebben of willen implementeren.

Dit is dus een super gebruiksvriendelijk CMS, welke uiteraard te verrijken is met extra modules. Doordat wij bij Not on Paper in dezelfde “taal” programmeren kunnen we deze modules zelf bijbouwen. Hierdoor heb je de vrijheid om een specifieke module, bijvoorbeeld een nieuwsbrief aanmelding, zelf aan of uit te zetten op een bepaalde pagina. Zo kunnen onze klanten zich richten op het produceren van waardevolle content voor hun doelgroep. Zonder hulp van ons, dat is wel zo handig.

Daarnaast heeft Statamic CMS geen database, wat ervoor zorgt dat de pagina’s sneller geladen worden. Het gevolg is een hogere ranking in Google (SEO) en daar worden wij en onze klanten blij van! En met de live preview modus zie je direct het resultaat van waar je mee bezig bent. Super makkelijk dus. 

Ben je echter op zoek naar een CMS dat met een bestaand- of intern systeem data uitwisselt of complexe functionaliteiten vereist? Dan kom je al gauw op maatwerk uit. Ook hier draaien we onze hand bij Not on Paper niet voor om en maken we gebruik van het October CMS.

Welke van de 2 verschillende systemen je ook kiest, beide worden op basis van het Lavarel PHP framework geprogrammeerd.

Maar waarom dan geen WordPress?

De voornaamste reden waarom wij geen websites bouwen in WordPress is omdat wij al ons maatwerk maken op het Laravel PHP framework. De werkwijzen en methodes die gebruikt worden in WordPress staan hier ver vanaf.

Voor alle andere zaken die een CMS nodig hebben, blijven wij graag bij onze ‘leest’. Zo is Statamic CMS een open source systeem en ontwikkeld op basis van hetzelfde PhP framework (Laravel) en dat past ons als gegoten. Statamic CMS is gebruiksvriendelijker én veel veiliger:

  • Uit gegevens blijkt dat 73,2% van de meest populaire WordPress-installaties kwetsbaar is.

  • Gemiddeld worden er wereldwijd 158 WordPress sites gehackt per seconde.

  • Het ontwikkelteam van Statamic onderhoudt alle fundamentele functies die de meeste websites nodig hebben. Je hebt niet 50 plug-ins van wisselende kwaliteit nodig om je site te bouwen, wat bij WordPress wel het geval is.

Benieuwd naar alle verschillen tussen Statamic CMS en WordPress? De makers van Statamic CMS hebben een leuke vergelijking gemaakt en die vind je hier.

Eerst zien en dan geloven

Daar geloven we bij Not on Paper in. Daarom laten we je in een vrijblijvende demo graag zien hoe eenvoudig Statamic CMS is en wat het voor jou kan betekenen.

Hierin vertelt een van onze technische experts alles wat je moet én wilt weten over dit slimme en gebruiksvriendelijke CMS.

Neem contact met ons op voor deze demo.

Claudia Angenent
Data operations manager | Technisch Online Project Manager